Elikaherria – Elikadura Burujabetza – Soberanía Alimentaria

Soberanía Alimentaria. La Vía Campesina, Kontsumo eraldatzailea, Agroekologia, Komunalak, Nekazarien borrokak

Baserritik Mundura [Unibertsitate Jardunaldiak | UPV-EHU]

Esperientzia-trukaketen unibertsitate jardunaldiak. Elikadura Burujabetza eta agroekologiaren jarduna orain UPV-EHUko Basoko Etxea. Lehendakari Agirre Etorbidea, 81. Sarriko-Bilbo. 2016ko irailak 23 Izen ematea irailak 20a baiano lehen (Dohain) · hazitegia@hegoa.info · 639 020 622 - - - Antolatzaileak UPV-EHU, Hegoak, Etxalde, EHNE Bizkaia. Finanziatzen dute/Financian: UPV-EHU, Gipuzkoako Foru Aldundia BASERRITIK MUNDURA DESKARGATU

«Kalitatearen aldeko ahaleginak etengabea izan behar du abeltzainaren egunerokoan» [Joxe Urrestarazu · Kaikuko presidentea | Etxalde 20]

Kaikuko Batzarra lau urtean behin berritzen da, erdia bi urtean behin. Azken hauteskunde honetan Gipuzkoako hiru eskualdetako ordezkariak aukeratu dira, Nafarroako bi eskualdetakoak, Arabakoa bat eta Bizkaikoa bestea. Zazpi ordezkari horiek berritu ondoren, bi urte barru gainerako seiak berrituko dira. Goierrin Joxe Urrestarazu aukeratu dute, eta gero Batzarrean berretsi eta Kaikuko presidente izendatu dute. - Presidente hautatu ondoren, zein da zure ikuspegia etorkizunari begira? Helburuak antzekoak dira. Esnearen merkatuan...

Andoni García, EHNE Bizkaiaren bozeramailea “Euskal kontsumitzaileak badaki bertako produktuak osasungarriagoak direla” [Deia]

Euskadi, Brusela, Paris eta berriro Euskadi... Andoni García ez da gelditu behar, ondo baitaki zer den larrua uztea euskal nekazaritza eta abeltzaintzako sektorearen defentsan Concha Lagoren elkarrizketa EHNE-Bizkaiako bozeramaile Andoni Garciari Euskal nekazaritza beti dago krisian? - Nahiz eta egun osoan kexatzen ari garela esan, krisi estrukturala dago. Datuak hor daude. Merkatu gero eta irekiago batera garamatzate, merkatu espekulatibo batera, eta horrek etengabeko krisia eragiten...

Etxalde 20 (2016 Abuztua)

↓ Deskargatu Etxalde 20 ↓ → 03. Iritzia: «Dar Valor A Nuestra Tierra, A Nuestros Vinos Y A Nuestra Manera De Hacer», Esti Besa. → 04. Editoriala: «Los Cambios Son También Parte Y Consecuencia De La Lucha». → 05. Iritzia: «Sos Indartu», Panpi Sainte-Marie. → 06. Poner La PAC En El Buen Camino. → 08. «Hemos Avanzado Mucho En Cuanto A La Calidad De La Leche», Joxe Urrestarazu [Pte....

Antzinako tomatearen III. azoka [Iruñea]

PRENTSA OHARRA Karteldun karpeta eta tomatea ekoizten duten parte-hartzaileak gonbidatuta ANTZINAKO TOMATEAREN III. AZOKA Slow Food Pamplona/Iruña, Landare Kontsumitzaileen Elkartea, Gasterea Elkarte Gastronomikoa, Gazteluleku Elkartea eta Nafarroko Hazien Sareak antolatuta “antzinako Tomatearen III. Feria” ospatuko da irailaren 8, 9, eta 10ean Iruñean. Antzinako tomate mota desberdinak ezagutu eta dastatu ahal izango dira, hala nola: De Kilo, Feo de Tudela, Morado Tardío, Corazón de Fitero, Negro Crímea, Baztan...

NUP/UPNAko Udako Ikastaroa: «Tokiko elikadura sistema eta nekazaritza ekologikoa»

Izenburua: Tokiko elikadura sistema eta nekazaritza ekologikoa Tokia: Iruñea Egunak: Irailak 6 asteartea eta 7 asteazkena Ordutegia Irailak 3: 9:00-14:00/ 15:00-19:00 Irailak 4 10:00-14:00/ 15:00-18:00 Hizkuntza: Euskara Helburua: Jantoki kolektiboen trantsizio agroekologikoa definitu, marko teorikoa eta inguruko esperientzia praktikoak oinarri hartuta. EDUKIA: Agroekologia oinarri hartuta tokiko elikadura sistema garatzeko dauden aukerak aztertuko dira, eta etorkizunera begira dauden erronkak. Jantoki kolektiboen egoera aztertuko da: kudeaketa ereduak, elikaduraren kalitatea etb. Jantoki kolektibo agroekologikoa abian jartzeko...

Nafarroako Pirinioetako zaporeak “Iratiko Xakiak” zigiluarekin

Pirinioetako hainbat herritarrek Iratiko Ekoizpenak kooperatiba sortu dute, bertako produktuak marka berri batekin merkaturatzeko  PATRICIA CARBALLO/ Diario de Noticias de Navarra (Vecinos) - Larunbata, 2016 (e) ko Abuztuaren 20a “Baratze batetik produktuak ekartzen badituzte edo onddoak botilaratu nahi badituzte, sukaldea erabil dezakete eta zigilu batekin saldu” (COOPERATIVA IRATIKO EKOIZPENAK) ORBARA - Hemendik aurrera, Pirinioetara hurbiltzen diren pertsonek beren produkturik onenak eraman ahal izango dituzte beren zigilu propioarekin. Iratiko Ekoizpenak...

Herrialderik hilgarriena. Honduras suaren azpian

Martxoan Berta Caceres ingurumen-ekintzailearen hilketak lehen planoan jarri zuen Hondurasko lurraldearen inguruko gatazka. 2009ko ekaineko estatu-kolpearen ondoren, Erdialdeko Amerikako herrialde estrategikoan errepresio-giroa ezarri da indigenen eta nekazarien komunitateen aurka, beren lurra eta kultura defendatzen baitute nazioko eta atzerriko hiriburuek bultzatutako inbertsio-proiektuen aurrean. Caceres hil zenetik, beste bi aktibista hil dira. Albiste osoa: 7K GARA / Naiz: Ikusi Irudia: Gara / Naiz

Via Campesinak 2016ko Munduko Gizarte Foroan parte hartuko du, Elikadura Subiranotasuna eta nekazarien eskubideak indartzeko eta aurrera egiteko

Ordezkari ugarik, tartean emakumeak, gizonak eta gazteak, La Via Campesinako hainbat eskualdetako nekazarien, migratzaileen eta landa-langileen ordezkari gisa, elkartasun globaleko eta elikadura-subiranotasuneko mezuak eramango dituzte Munduko Gizarte Forora. Foroa mundu iraunkor eta barneratzaile baterako kolektiboa da, eta Montrealen (Kanada) egingo da, hilaren 9tik 14ra. Via Campesinak Munduko Gizarte Foroa mundu mailan gizarte-mugimenduetako indar kolektiboak eraikitzeko gune garrantzitsutzat jotzen du –...

Elikadura burujabetza helburu duten esperientziak Hegoa Institutuaren Baserritik Mundura ikastaroan [Etxalde 19]

Hegoa institutuak elikadura burujabetzaren eta agroekologiaren inguruan antolaturiko «Baserritik mundura: gure elikaduraren etorkizuna jokoan» ikastaroaren baitan, elikadura burujabetza praktikara eramaten duten esperientzia ezberdinei buruzko mahai ingurua ospatu zen Ainhize-Monjolosen, Euskal Herriko Laborantza Ganbararen (EHLG) egoitzan. BIOASKARIA Bioaskaria 2011. urtean sorturiko irabazi asmorik gabeko elkartea da. Behi haragi hazleak biltzen dituen taldea da, jantoki publikoek deitzen dituzten lehiaketetan parte hartu ahal izateko sortu zena. Ipar Euskal Herrian eta Estatu frantsesean,...