Elikaherria – Elikadura Burujabetza – Soberanía Alimentaria

Soberanía Alimentaria. La Vía Campesina, Kontsumo eraldatzailea, Agroekologia, Komunalak, Nekazarien borrokak

Abenduaren 4an amaituko da Zuberoako ikastolen aldeko otarreak erosteko epea

2003az geroztik, Zuberoako Eperra ikastolak urtero bertako produktuez osaturiko saskiak jartzen ditu salgai. Aurten abenduaren 4an bukatuko da otarreak erosteko epea. Eskaerak Ikaskoli.eu weguneko azalpenak jarraituz egin daitezke. Bi saski mota Bi saski eskaintzen ditu Eperrak, biak tokian tokiko produktuez osatuak. Ahüzki otarrea 40 eurotan dago salgai, eta ardi gazta, patea ahate gibelarekin, gurinezko gaileta paketea eta eztia ditu. Irati otarreak, aurreko produktuez gain, txahalki kontserba...

ESKUALDEKO HAUTESKUNDEAK: Nolako xedea laborantza herrikoiarentzat ?

26/11/2015 – 20:30 Laborantza lurrak, etxalde ttipiak, kalitatezko laborantza, mendiko politika : departamenduko zerrendaburu nagusiek (alderdi politikoetan besteak beste Parti Socialiste, Europe Ecologie les Verts, les Républicains, Faisons ensemble, Debout la République etab.) beren engaiamenduak azalduko dituzte 2015eko azaroaren 26an, 20.30-tan Ainiza Monjolosen, Euskal Herriko Laborantza Ganbararen egoitzan. Gaualdiaren antolatzaileak : ELB sindikata eta Euskal Herriko Laborantza Ganbara elkartea. Deneri idekia. INFORMAZIO GEHIAGO

Premiers Crus [Jerôme Le Marie] Zine gaualdia

Zurkaitzak sareak Hazparneko Haritz Barne zinemaren laguntzarekin, gomitatzen zaitu gaualdi eztabaida batera etxaldeen transmisioari buruz, azaroaren 26ean, ostegunean, arratseko 21.00-tan: Jérôme Le Maire-n “Premiers Crus” filmaren proiektatzea. INFORMAZIO GEHIAGO

Etxalde 11 (2015 Azaroa)

↓ Deskargatu Etxalde 11 ↓ → 03. «Sector Lácteo, ¡Sin Cambios!», Andoni García → 04. Editoriala: «Los Cambios De Fondo Exigen Huir De Maquillajes» → 05. «TTIP: Salud Y Alimentación En Peligro», Esther Vivas → 06. Lakari, Tokiko Merkataritza-Heziketarako Gune Kooperatiboa: Elikadura Eta Kontsumo Jasangarria Lantzen → 08. La OMS Habla De Cáncer Sin Distinguir Los Diferentes Modos De Producción De La Carne → 10. Ayudas Mínimas Para Los...

Lakari, tokiko merkataritza-heziketarako gune kooperatiboa: elikadura eta kontsumo jasangarria lantzen [11 #Etxalde]

Miren Prieto, Leire Udabe, Izaskun Sagartzazu eta Leire Epeldek osatzen dute Lakari kooperatiba. Urriaren 30ean ireki zituen ateak Zarautzen. Tokiko merkataritza- heziketarako gune kooperatiboa da, elikadura eta kontsumo jasangarria lantzen dituena. Leire Udabe eta Izaskun Sagartzazuk katering enpresa batean lan egiten zuten eta krisi ekonomikoarekin euren egoerak txarrera egin zuen. Leire Udabek Londonen eginiko egonaldian Lakariren antzeko proiektu bat ikusia zuen: «elikaduraren munduan zerbait egin nahi genuela ikusten genuen,...