«Edari azukredunei tasak ezartzeak kontsumoa murriztea eta 2. motako obesitatea eta hortzen narriadura murriztea ekarriko luke, OMEren txosten berri baten arabera.
Edari azukredunen PSParen gaineko tasen % 20 gutxienez kargatzen duten zerga-politikek murrizketa proportzionalak sortuko lituzkete produktu horien kontsumoan, «Dietarako eta gaixotasun ez-kutsakorren prebentziorako zerga-politikak [Noncommunicable Diseases (NCD)] izeneko erreportajearen arabera.
Edari azukredunen kontsumoa murrizteak esan nahi du "azukre askeak" eta kaloria gehiegi hartzea, nutrizioa hobetzea eta pertsona gutxiagok gehiegizko pisua, obesitatea, diabetesa eta hortzetako arazoak izatea.
Azukre libreak monosakaridoei (glukosa eta fruktosa, adibidez) eta disakaridoei (sukrosa eta mahaiko azukrea, adibidez) dagozkie, elikagai-industriak, sukaldaritzak edo kontsumitzaileak janariei eta edariei gehitutakoei, eta berez ezti, sirope, fruta-zuku eta urtegi-zuku kontzentratuetan dauden azukreei.
(...)
Jatorrizko oharra ingelesez, 2016ko urriaren 11koa:
«WHO urges global action to curtail consumption and health impacts of sugary drinks»