2015eko apirilean iragarri zuen Parisko alkatetzak ekonomia zirkular berri bat abian jarriko zuela lorategiak babesteko eta hirian jarduera ekologikoen garapena sustatzeko. Helburua ekosistema bat sustatzea zen, non ezer galtzen ez den eta dena eraldatzen den, eta pauso bat ematea hiriak baliabideak irensten dituen erakunde gisa duen irudiarekin amaitzeko.
Ekokontzepzioa (ingurumen-inpakturik txikiena duten produktuak), industria-ekologia (enpresa baten hondakinak beste batzuen iturri izatea) eta funtzionalitatearen ekonomia (ondasun bat edukitzeari lehentasuna ematea) bultzatu nahi ziren. Besteak beste, hiriko nekazaritza sustatzeko zortzi milioi euroko konpromisoa hartu zen.
Ildo horretatik, Parisko Udalak neurri berri zein iraultzaile bat onartu zuen uztailaren 1ean. Frantziako hiriburuko edozein herritarrek ingurua berdatzeko eta hiriko edozein tokitan janaria lantzeko aukera izango du, bai etxean, bulegoan, lorategi publikoetan, hormetan, teilatuetan edo kaleko zuhaitzen lorazainetan. Hiria berdatzea eta hiri baratzeen kultura hiriburu osoan sustatzea da helburua.
Berri originala eta osoa MUHIMU.es webgunean: Ikusi